CJM

CJM - een afwijking waarvan lijders overlijden voor, net na de geboorte of in de eerste weken.

Afgelopen jaar is het gen gelokaliseerd en is testen mogelijk geworden.

 

Voor onderzoek hadden wij destijds van 14 honden bloed opgestuurd naar Bern en de uitslagen ontvangen, van onze eigen honden hier was alleen Cykodog Duane Duke drager en Like A Hurricane Julius Jarrett bleek drager.

 

Voor de dekking van Sally (Like A Hurricane Senorita Salome) hebben we haar niet getest omdat we (bleek onterecht) in de veronderstelling waren dat ze bij de geteste uit Bern zat.

Toen we de jongste honden, Cykodog Kiara, Comme un Ouragan Umbra Umora en Comme un Ouragan Unikum Uragan, gingen testen kwamen wij er achter dat we van haar ook nog geen uitslag hadden.

Inmiddels is Like A Hurricane Senorita Salome SALLY getest en drager gebleken.

 

Omdat we veel van de voorouders getest hebben kunnen we ook het een en ander zeggen over de verdere nog niet geteste ouders.

 

Like A Hurricane Senorita Salome SALLY - drager (Laboklin)

Moeder: Cykodog Absinthe LYKA - vrij (Bern)

Vader: Like A Hurricane Lord Lambert NASH - niet getest maar uit vererving van Like A Hurricane Senorita Salome blijkt drager

 

Ouders Like A Hurricane Lord Lambert

Moeder: Pirro le Serviteur Puissant PEPPER - vrij (Bern)

Vader: Like A Hurricane Aiolos Adonis JEANOT - niet getest maar uit vererving van Like A Hurricane Julius Jarrett en Like A Hurricane Lord Lambert blijkt drager

 

Ouders Like A Hurricane Aiolos Adonis JEANOT

Moeder: Umi du Bois des Trembles - vrij (Bern)

Vader: Aha van Joefarm ACE - niet getest maar uit vererving van Like A Hurricane Aiolos Adonis blijkt drager

 

Afstamming van Aha van Joefarm ACE

Moeder: Thora van Joefarm (Roe van Joefarm dochter)

Vader: Elgos du Chemin des Plaines

 

Meer informatie over CJM in het Engels

https://www.genetics.unibe.ch/research/documents_dogs/cardiomyopathy_and_juvenile_mortality_in_the_belgian_shepherd/index_eng.html

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32183361/

En in het Duits

https://www.genomia.cz/de/test/cjm/?fbclid=IwAR2KesAe2np5mTBLC49tVQY5T44I46Xbv1-DtpcXbwazGCl_VzuWrnYYGgQ

 

Pups in 2020 en gezondheidsonderzoeken

Huidige pups

Zoals bekend is het U-nest inmiddels 4 weken oud en volledig verkocht, hier zijn geen pups meer van beschikbaar. 

CUO pups 24days

Gezondheidsonderzoeken

In de afgelopen weken zijn de toekomstige fokteven, Like A Hurricane Quirina Qoncordia, Like A Hurricane Raine Rikki en Like A Hurricane Señorita Salomé volledig medisch gekeurd.

Zij waren alle 3 al met Embark getest en zijn nu ook gepennHIPped en de röntgenfoto's van de heupen, schouders en ellebogen zijn ingestuurd voor de OFA en de rug is door de dierenarts beoordeeld. 

De pennHIP resultaten zijn al retour en zijn erg goed, de ruggen van alle 3 de dames zijn ook goed bevonden bij Dierenkliniek den Heuvel in Best. 

 

Alle uitslagen zijn terug te vinden op de pagina's van de dames. 

 

Afgelopen woensdag is Like A Hurricane Raine Rikki ook ECVO getest (ogen) en ook dat was volledig in orde.

 

Nestplanning 2020

Like A Hurricane Raine Rikki is loops en zal deze loopsheid gedekt worden door Like A Hurricane Lord Lambert NASH (MR2)

 

 

Umi - my once in a lifetime girl....

Afgelopen vrijdag hebben we mijn meisje Umi moeten laten gaan. Na 15 jaar, exact 15 jaar, in mijn bezit was het op, het lijf was op, de geest was klaar. Zo ineens over een nacht. Woensdag op donderdag heb ik nog tot half 2 snachts bij haar gezeten en was er ogenschijnlijk niks mis en donderdagochtend was het op. 

Voor alle zekerheid nog wel bloed laten testen, maar nee, alles was in orde. Dat liet ons nog maar een keuze. 

Dierenkliniek Den Heuvel was zo ontzettend lief om ondanks de afstand in dit geval toch aan huis te komen. De volgende dag, vrijdag 23 november net voor de middag hebben we dan ook afscheid genomen. 

 

Exact 15 jaar in mijn bezit, want het weekend van 22 en 23 november was in 2003 het weekend dat we haar ophaalden bij haar fokker in Frankrijk, een fokker die haar hele leven en ook nu aan het einde altijd betrokken is geweest en altijd klaar heeft gestaan. 

Gelukkig is ze nog in goede gezondheid afgelopen zomer meegeweest naar haar fokker en heeft hij haar nog mogen zien na al die tijd. 

 

Umi heeft me alles gegeven, door dalen begeleid en bij hoogtepunten bij gestaan. Ze laat een enorm gat achter, een stilte, maar ze laat ook een enorme erfenis achter waardoor ze nooit vergeten zal worden. Umi leeft voort in haar nakomelingen en de generaties daarna. 

Meisje, het ga je goed en ik zal je nooit vergeten.....

 

Nog enkele foto's gemaakt door Jacqueline Wagener een kleine 2 weken voor haar overlijden.....

umia

 

umib

 

umil

 

umin

Planning 2020 - 2021

Helaas is onze Rikki (Like A Hurricane Raine Rikki) van de afgelopen dekking leeg gebleven.  Hierdoor de keuze gemaakt de komende loopsheid, die verwacht is in mei of juni, onze Sally (Like A Hurricane Señorita Salomé) eerst te laten dekken. 

Voor Sally is de keuze gevallen op Beau von der Wesenberger Blutbuche van Stefan Lasch. De afstamming van het nest is hier te vinden. 

In de winter van 2020-2021 zal Rikki wederom door Nash, Like A Hurricane Lord Lambert gedekt worden. Deze afstamming is hier te vinden. 

 

Bij interesse kunt u contact opnemen via de mail. 

T-nest verwacht maart 2018

Met de jaarwisseling is onze Pepper (Pirro le Serviteur Puissant) loops geworden en gisteren waren haar bloedwaarden ok om te dekken. 

Rond 9 maart 2018 verwachten wij dan ook pups van de combinatie Pepper (Pirro le Serviteur Puissant) x Like A Hurricane Innokas Isoveli

Like A Hurricane T-nest

 

 

© 2004 - 2018  Like A Hurricane | Disclaimer
Design by Lichtbringer